Ruim 15 mille voor klein onderhoud aan sbo de Meie

Het gemeentebestuur van Schouwen-Duiveland trekt 15.246 euro uit voor klein onderhoud aan het schoolgebouw van sbo de Meie.

De basisschool is al ruim tien jaar bezig met nieuwbouw, maar dat kwam steeds niet van de grond. Inmiddels wordt de school meegenomen in de plannen voor de nieuwbouw van het Pontes Pieter Zeeman College in Zierikzee, maar ook dit gebouw laat nog minstens tot het schooljaar 2019/2020 op zich wachten.

"Er is geen achterstallig onderhoud aan het gebouw, maar er moet wel iets gebeuren om het nog drie jaar vol te kunnen houden", stelt wethouder Jacqueline van Burg. De investering van ruim 15 mille zou volgens de wethouder dan ook voldoende moeten zijn voor de komende drie jaar.

Van het geld worden onder andere de zonneschermen vervangen, de schoonloopmatten worden vervangen, diverse radiatoren worden vervangen en er wordt een epoxivloer aangebracht bij de toiletten.

Wensenlijst

Op de wensenlijst van Obase stonden ook nog reparaties aan de wc’s en reparaties aan het hang- en sluitwerk bij een drietal deuren maar deze kleine reparaties moeten door de scholengemeenschap Obase zelf worden bekostigd.

Daarnaast vroeg de school om budget voor het schilderen van enkele muren in de klaslokalen, maar volgens de gemeente is dit meer een luxe en qua kosten is het niet aan te bevelen voor de tijd dat de school er nog in zit.

Wat precies gaat gebeuren met het pand, wanneer de school verhuist naar de nieuwbouw van het Pontes Pieter Zeeman College is nog niet duidelijk. "De laatste tijd zijn meer schoolgebouwen leeg komen te staan. We kijken per gebouw wat er gaat gebeuren", aldus de wethouder.

Tip de redactie