In het museumcafé van het Stadhuismuseum Zierikzee is het kunstwerk ‘Verte’ van Bea van Golen te zien. Het kunstwerk bestaat uit vier fotopanelen waarop de uitgangen van het eiland Schouwen-Duiveland te zien zijn: Oosterscheldekering, Grevelingendam, Zeelandbrug en Brouwersdam.

“Iedereen herkent een landschap als een rechthoekige vorm, die wordt doorsneden door een horizontale lijn. Hoe smal kun je gaan zonder dat te verliezen? Met deze vraag is kunstenares Bea van Golen aan de slag gegaan en dit levert de hoge panelen met de horizon precies in het midden op.”

Van Golen

Het kunstwerk ‘Verte’ is gemaakt door Bea van Golen, een kunstenares uit Rotterdam. Zelf omschrijft zij zich als een analytische beschouwer met een brein dat het best werkt in een open, creatief proces. “Als kunstenaar kijk ik vooral naar natuurlijke elementen zoals verwering in de gebouwde omgeving.”

“Ik speel met dieptewerking en zoek verrassende standpunten om zo in mijn fotografische werk een magische wereld te tonen. In zeefdruk zoek ik een gelaagdheid in beelden die je de spanning laat ervaren tussen groeien en bouwen.”

Het bericht Kunstwerk ‘Verte’ te zien in Stadhuismuseum Zierikzee verscheen eerst op Schouwen Duiveland.