Het Stadhuismuseum in Zierikzee organiseert in de herfstvakantie, van 22 tot en met 30 oktober, extra veel activiteiten. Zo is er speciaal voor kinderen de herfstworkshop ‘Fossielentocht’, de theatervoorstelling ‘Het wezen van de Olifant', de interactieve presentatie ‘Handel in Zierikzee’ en rondleidingen ‘de grens overschreden?’ door het Gravensteen.
 

Tijdens de herfstworkshop neemt Hester Loeff de kinderen mee om ze alles te leren over fossielen, de prehistorische dieren die op het eiland hebben rondgelopen en over de fossielen uit de Schouwen-Duivelandse bodem.

Daarnaast wordt aan het einde van de herfstvakantie door Theatergroep Split het toneelstuk ‘Het wezen van de Olifant', naar het verhaal van Toon Tellegen, opgevoerd voor kinderen van alle leeftijden.

Tijdens de herfstvakantie opent er ook een nieuwe interactieve presentatie in het Archievenkabinet van het Stadhuismuseum Zierikzee: ‘Handel in Zierikzee’. Hierin staat centraal wat er komt kijken bij het oversteken van grenzen, zoals dit vroeger werd gedaan door Zierikzeese handelsschepen.