Aanmeldingen voor Henk Aaldering Prijs 2016 geopend

Inwoners van de gemeente Schouwen-Duiveland kunnen zich aanmelden voor de Henk Aalderink prijs 2016. 

Henk Aaldering was oprichter van het samenwerkingsverband van tien grote plattelandsgemeenten, de P10. Het samenwerkingverband ondersteunt jonge en enthousiaste inwoners, verenigingen en stichtingen uit heel Nederland die een spraakmaken project of initiatief zijn gestart op het gebied van leefbaarheid op het platteland.

"Het doel van de prijs is om aan heel Nederland te laten zien dat het platteland leeft, energie heeft, spannend is, vernieuwend is en geloof heeft in de toekomst", aldus de organisatie. Het meest spraakmakende project ontvangt 2500 euro.

Eén van de gemeenten die meedoet aan dit samenwerkingsverband is de gemeente Schouwen-Duiveland. De P10 is inmiddels uitgegroeid tot een verband tussen de veertien grootste plattelandsgemeenten van Nederland. "Zij hebben veel dezelfde ambities en uitdagingen waarvoor zij zich dagelijks inzetten. In P10-verband brengen zij deze onder de aandacht van de landelijke en Europese politiek."

Aanmelden

Wie kans wil maken op het geldbedrag van 2500 euro moet allereerst een vernieuwend project hebben. Om je aan te melden voor de prijs moet je een filmpje van maximaal drie minuten insturen met daarin een toelichting op het project. De inzending sluit op 31 oktober.

Natuurlijk moeten de projecten voldoen aan bepaalde voorwaarden. Zo kunnen de projecten worden ingediend door inwoners, stichtingen en verenigingen uit alle Nederlandse gemeenten, maar het project moet vernieuwend en realistisch zijn, als doel hebben de leefbaarheid op het platteland te vergroten en een antwoord zijn op de problemen waar plattelandsgemeenten nu en in de komende jaren mee te maken krijgen.

De inzendingen worden beoordeeld op een aantal criteria, zoals is het project vernieuwend? Biedt het project een oplossing voor een maatschappelijk vraagstuk? Is het project kopieerbaar door of voor anderen? Levert het project een bijdrage aan strategische doelstellingen van P10? En is er sprake van samenwerking binnen het project?

Bekendmaking

De inzendingen worden begin november beoordeeld door een onafhankelijke jury. De uitreiking van de Henk Aalderink prijs 2016 vindt plaats op 2 december 2016. Aanmelden kan uitsluitend via de website:http://p-10.nl/henk-aalderink-prijs-2016/

Tip de redactie