Groot onderhoud aan gemeentehuis voor ruim een ton

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft een bedrag van 109.000 euro beschikbaar gesteld voor diverse onderhoudswerkzaamheden aan de buitenzijde van het gemeentehuis.

Het is de eerste keer sinds de oplevering van het gebouw in 2001 dat er groot onderhoud aan de buitenzijde plaats gaat vinden.

"De grootste klus is het reinigen van de titaniumgevel en het metselwerk. Door weersomstandigheden en vervuilde lucht is er aanslag op ontstaan. De titanium gevelbekleding heeft hierdoor een groene gloed gekregen", aldus de gemeente.

Naast het reinigen van de titaniumgevel worden de dakranden opnieuw bevestigd en afgekit, diverse lekke beglazing vervangen, er vinden reparaties plaats aan de houten kozijnen, de uitbloei van het metselwerk wordt verwijderd en gehydrofobeert en de dakkappen worden gereinigd en in de wax gezet.

De kosten van de werkzaamheden worden betaald uit het onderhoudsbudget waarin de gemeente de afgelopen jaren geld opzij heeft gezet voor dit onderhoud. "Na deze grote onderhoudsbeurt kan de buitenkant er weer jaren tegenaan."

Tip de redactie