Verschillende basisscholen in de gemeente Schouwen-Duiveland kregen maandag hoog bezoek tijdens de Dag van de Duurzaamheid.

Onder andere burgemeester Gerard Rabelink, verschillende wethouders en ex-sporter Nelli Cooman kwamen op deze dag voorlezen uit het nieuwe boek De wereld van plastic. De Dag van de Duurzaamheid wordt jaarlijks gehouden op 10 oktober en daarop worden duizenden duurzame activiteiten gehouden.

Op initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda laten bedrijven, burgers, overheden, scholen en maatschappelijke organisaties samen zien dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk is, maar ook inspirerend, innovatief en winstgevend.

"De Dag van de Duurzaamheid is hèt moment van het jaar om de duurzaamheidsbeweging in Nederland nog zichtbaarder, groter en manifester te maken. Klimaat en energie zouden voor alle politieke partijen topprioriteit moeten zijn bij de komende verkiezingen", aldus Urgenda directeur Marjan Minnesma

De burgemeester, twee wethouders, boswachter Marijke Lieman en sprintkampioene Nelli Cooman lazen het verhaal voor op de basisscholen ’t Kofschip in Zierikzee, de Zonnewijzer in Zonnemaire, de Schoener in Brouwershaven, de Klimop in Dreischor en de Kirreweie in Burgh-Haamstede. Kijk voor meer informatie op www.dagvandeduurzaamheid.nl