De ‘bekendste drummer van Nederland’ treedt zaterdag 8 oktober op in het Dorpshuis in Renesse.

Voor veel mensen is Cesar Zuiderwijk een bekende naam. In de Slagwerkkrant werd hij door zijn collega-drummers zelfs gekozen tot de beste drummer van de Benelux. Dat is ook niet zo gek, want Zuiderwijk is namelijk al 45 jaar de drummer van de populaire Nederlandse rockband de Golden Earring.

In zijn programma ‘Masterclass’ vertelt Zuiderwijk op een bevlogen manier over het vak van drummen. Uiteraard put hij hierbij uit zijn eigen carrière en jarenlange ervaring. En natuurlijk, zoals het een echte liefhebber betaamt, kruipt Zuiderwijk geregeld achter zijn drums om zijn woorden kracht bij te zetten.

Drumtechnieken

Tijdens deze twee uur durende reis door de drumwereld worden de bezoekers getrakteerd op drumtechnieken, voor jong, oud en gevorderde drummers. Maar ook de gewone muziekliefhebber komt aan zijn trekken.

Uiteraard krijgen de bezoekers ook de kans om zelf te spelen en misschien wel samen met de grote meester plaats te nemen achter de drums.

De voorstelling ‘Masterclass’ begint om kwart over acht in het Dorpshuis in Renesse. Voor meer informatie www.theaterdorpshuisrenesse.nl