Watersnoodmuseum start crowdfundingsactie

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk start een crowdfundingsactie op www.voordekunst.nl voor de nieuwe vaste tentoonstelling ‘Code Rood’.

"Het Deltafonds staat net als een aantal andere fondsen en donateurs al achter dit project", laat het museum weten. Maar, het museum heeft nog een bedrag nodig van 12.500 euro en roept daarvoor de hulp in van geïnteresseerden en bezoekers.

De tentoonstelling ‘Code Rood’ moet een belangrijk onderdeel gaan vormen van het Watersnoodmuseum en vertelt op interactieve wijze het verhaal over de omstandigheden tijdens de watersnoodramp van 1953 en de gevolgen voor het rampgebied.

"Het wordt een indrukwekkend en leerzaam tentoonstellingsonderdeel, dat op een boeiende manier bijdraagt aan bewustwording van deze ingrijpende ramp met vele slachtoffers en ons inzicht geeft in wat er precies gebeurde."

Erwin Kroll

In de tentoonstelling is onder andere een gedetailleerde weerkaart te vinden, met daarop de getroffen gebieden. "De verbinding met de hedendaagse tijd van zeespiegelstijging en klimaatverandering speelt hierbij dus een belangrijke rol."

Weerman Erwin Kroll vertelt de bezoekers op een aansprekende wijze hoe het zo mis kon gaan tijdens die ene nacht in ’53. "Door van de kennis en ervaringen van ‘53 te leren, zullen de bezoekers bewust worden van het grote belang van waterveiligheid voor nu en voor de toekomst."

Het museum wil eind dit jaar het nieuwe tentoonstellingsonderdeel openen.

Tip de redactie