Aan boord van de Denick II vond maandag op het Grevelingenmeer de officiële opening plaats van het Nederlandse en Belgische Oesterseizoen.

Hoogwaardigheidsbekleders uit Nederland en België, leden van het Gilde van de Vergulde Oester, oesterkwekers en ruim vijftig (culinaire) journalisten waren bijeengekomen en zagen gezamenlijk hoe vanaf oesterboot YE39 de eerste oesters werden overhandigd aan burgemeester Gerard Rabelink en zijn collega’s.

Bij de opening waren tevens Rob Geus, bekend van de Smaakpolitie, en hoofdrolspeler in de musical The Lion King Jeremy Sno aanwezig. Zij traden later op de dag toe tot het Gilde van de Vergulde Oester en zijn daarmee ambassadeurs geworden van de Nederlandse Oester.

Cees van Liere, president van het Gilde van de Vergulde Oester, stelde in zijn openingswoord dat oesters eerlijk, zuiver en authentiek zijn.

"De oester is een van de weinige producten die je kan kopen zonder dat er toevoegingen inzitten. Dat mag best vermeld worden op de verpakkingen om de oester nog beter te vermarkten, want dat is uniek voor deze tijd."

Volgens Van Liere is de oester een buitengewoon product dat tevens erg gezond is. "Vanuit gezondheidsoptiek bekeken bevat de oester alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt."