Kinderburgemeester Noa Dekkers van Schouwen-Duiveland houdt donderdag 22 september een sportdag waarbij het tegengaan van pesten een belangrijk thema is.

De sportdag vindt plaats in het kader van de Nationale Sportweek, die duurt tot zaterdag 25 september. Noa heeft deze gelegenheid aangegrepen om vlak voor het einde van haar ambtstermijn nog een statement te maken. Zij wordt daarbij ondersteund door Laco Sportcentrum Schouwen-Duiveland.

Alle groepen 7 en 8 van alle basisscholen op Schouwen-Duiveland zijn voor de sportdag uitgenodigd. Dertien daarvan hebben zich al aangemeld. "De kinderen kunnen op voorhand aangeven van welke sport ze een clinic willen volgen." In totaal kunnen ze drie verschillende clinics kiezen.

Kinderburgemeester Noa staat er deze dag niet alleen voor: ook Henk Pieterse, voormalig professioneel basketballer, zet zich in tegen pesten en voor sporten. Pieterse reist met zijn "Pest mij maar"-toer door heel Nederland, waarbij het tegengaan van pesten zijn missie is.

Dialoog

Tijdens de sportdag geeft Pieterse sportclinics waarmee hij het pesten op een leuke en sportieve manier onder de aandacht brengt en bespreekbaar maakt.

In samenwerking met het Dialoognetwerk Schouwen-Duiveland start Noa donderdag een estafette. Het doel van het Dialoognetwerk is mensen met elkaar in gesprek te krijgen, echt naar elkaar te luisteren en elkaar zo beter te begrijpen.

Dit willen Noa en het Dialoognetwerk ook doen met de kinderen van alle scholen op Schouwen-Duiveland door middel van een estafette waar scholen om beurten, en met ondersteuning van het Dialoognetwerk, met elkaar de dialoog over pesten aangaan.

Tijdens de sport- en themadag zal Noa deze estafette officieel van start laten gaan.