Wandelaars trekken zaterdagavond door de pure natuur in Renesse met verschillende licht-, beeld- en geluidsverrassingen tijdens de Fjoertoer. 

Het idee is ooit ontstaan op Terschelling en overgewaaid naar Egmond en Renesse. Daar wordt inmiddels de derde editie gehouden van deze Fjoertoer. "We hebben na de vorige edities enorm veel positieve reacties ontvangen van deelnemers en toeschouwers", verklaart de organisatie.

De wandelaars nemen deel aan een "onvergetelijke tocht" die zich richt op beleving en genieten, zonder dat er een sportieve opgave tegenover staat. De wandelaars kunnen kiezen uit twee afstanden: 9 of 18 kilometer.

"Het traject loopt hoofdzakelijk door de pure natuur zoals die rond Renesse overvloedig aanwezig is. Bossen, duinen en stranden zijn betrokken in de jaarlijks wisselende routes." De start en finish is in het centrum van Renesse.

Verrassingen

"Alle verrassingen onderweg zijn gebaseerd op licht, beeld en geluid en komen het best tot hun recht in de schemering en het donker." De start van de toer is dan ook aan het begin van de avond en de wandeling eindigt tussen 22.00 en 1.00 uur.

De Fjoertoer Renesse wordt georganiseerd door de stichting Renesse Bruist.