Burgemeester Gerard Rabelink opent maandag 19 september het programma van Living Lab Grevelingen in Nieuwspoort (Den Haag). 

Het programma maakt deel uit van het Prinsjesfestival dat van 15 tot en met 20 september gehouden wordt in Den Haag en laat de aanwezigen kennismaken met verschillende innovaties binnen ‘The Delta Approach’.

"Delta’s worden overal ter wereld geconfronteerd met dezelfde uitdagingen: kans op overstroming, klimaatverandering, bedreiging natuurwaarden, ruimtelijke planning en schaarste van natuurlijke hulpbronnen. De oplossingen kunnen per delta verschillen, de randvoorwaarden zijn overal hetzelfde."

De ontwikkelingen die binnen het Grevelingenmeer plaatsvinden zijn daar het levende bewijs van. Daarom worden verschillende verhalen over de Grevelingen gedeeld. Zo wordt in informele setting en in aparte groepen gesproken over energie, educatie en onderzoek, voedsel, recreatie en gezondheid.

Prinsjesfestival

Het Prinsjesfestival biedt ieder jaar een podium aan een provincie om zich te profileren. "Op deze manier wil het festival een brug slaan van de hofstad naar de rest van het land." Dit jaar is de provincie Zeeland aan de beurt, die het stokje overneemt van de provincie Overijssel.

"In 2016 laten we graag zien wat onze provincie te bieden heeft. Want Zeeland is niet zomaar een kustregio; wij zijn land in zee!", aldus commissaris van de koning, Han Polman.

Traditiegetrouw zetelt Zeeland in een provinciale ambassade in Den Haag tijdens Prinsjesfestival. De Zeeuwen kozen voor Perscentrum Nieuwspoort, in het hart van de Haagse binnenstad.