De politie heeft door gesprekken met getuigen meer duidelijkheid gekregen over het schietincident in Bruinisse op 12 september.

Inmiddels zijn zes mensen aangehouden, vijf daarvan zaten in een auto van waaruit geschoten zou zijn. Volgens de politie was er sprake van een woordenwisseling op het strand, waarbij een aantal jongeren werden bedreigd met een vuurwapen.

"Na dit incident reed een auto weg waar een aantal personen in zaten die betrokken waren bij het incident. Volgens getuigen is er vanuit die auto geschoten." De bijrijder, een 30-jarige man uit Enschede, werd als eerste aangehouden, gevolgd door de eigenaar van het voertuig, een 28-jarige man uit Nieuwerkerk.

De wagen is voor onderzoek in beslag genomen en in de auto is munitie aangetroffen. Op aanwijzen van getuigen is ook het vuurwapen aangetroffen op straat in Bruinisse. Dit is eveneens meegenomen voor verder onderzoek. Dankzij de bijdrage van de verschillende getuigen is ook in Ouwerkerk een vuurwapen aangetroffen.

Aanhoudingen

Later op de avond zijn nog drie verdachten aan gehouden in Oosterland, vermoedelijk de overige inzittenden van de auto. Het gaat hierbij om een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 27-jarige vrouw uit Enschede en een 27-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats.

"Woensdag deed de recherche onderzoek in panden in Nieuwerkerk en Bruinisse. Daarbij is een 52-jarige vrouw aangehouden. Ook werden er een vuurwapen, munitie en verdovende middelen in beslag genomen", meldt de politie.