De Stichting Huis van Sinterklaas Schouwen-Duiveland ontvangt vanaf 2017 jaarlijks een subsidie van 1500 euro per jaar.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. In 2015 werd het Stadhuismuseum in Zierikzee voor het eerst ingericht als Huis van Sinterklaas. Het Huis van Sinterklaas is de plaats waar Sinterklaas woont, slaapt, verblijft en werkt tijdens zijn aanwezigheid in Nederland.

Alle activiteiten die van hieruit worden gehouden, zijn gericht op zowel inwoners van Schouwen-Duiveland als op bezoekers van het eiland.

"Vanwege het grote succes van het Sinterklaashuis in 2015 is na de verzelfstandiging van het Stadhuismuseum besloten in juni 2016 een aparte stichting op te richten voor de organisatie van het Huis van Sinterklaas."

Deze nieuwe stichting, Stichting Huis van Sinterklaas Schouwen-Duiveland, heeft een aanvraag ingediend voor structurele budgetsubsidie vanaf 2017. 

Publiciteit

Volgens het college heeft het Sinterklaashuis in het afgelopen jaar al veel kinderen, inwoners en toeristen weten te trekken. "Het Huis van Sinterklaas is nu al een begrip in de regio." Het huis leverde volgens het gemeentebestuur veel publiciteit en positieve reacties op, ook op social media.

Dat is één van de redenen voor de goedkeuring voor het subsidieverzoek. "Het Huis van Sinterklaas is één van de activiteiten die het Stadhuismuseum heeft omarmd om meer een 'belevenis' voor de bezoeker te worden."

Het Sinterklaashuis heeft geen vrije inloop, maar om de twintig minuten start een rondleiding. De bezoekers aan het Huis van Sinterklaas moeten zich vooraf inschrijven voor een bepaalde dag en tijd.