De stranden van Brouwersdam, Burgh-Haamstede, Renesse en Westenschouwen hebben alle vier een 4-sterrenplaquette ontvangen.

Dat is de beloning die de stranden krijgen voor de dagelijkse inzet om een mooi schoon strand te creëren waar het prettig verblijven is. De prijzen werden uitgereikt in het kader van de schoonste strand verkiezing. Wethouder Jacqueline van Burg heeft de prijs namens de gemeente Schouwen-Duiveland in ontvangst genomen.

"De Schouwse stranden worden steeds schoner. Niet alleen doordat de gemeente en partners blijven investeren in het schoonhouden van het strand, maar ook onze strandbezoekers en partijen zoals de strandpaviljoenhouders, RECRON en stichting NME, leveren ieder op hun eigen manier een bijdrage aan een schoon strand."

Op de vier stranden gaan speciale teams tijdens drukke stranddagen aan de slag om badgasten te wijzen op het schoonhouden van het strand. "Het is daarmee echt een gezamenlijke prestatie waarbij ieder zijn inzet telt."

Schoonste strand

De schoonste strand verkiezing is een jaarlijks initiatief van NederlandSchoon waarbij ANWB- inspecteurs en strandbezoekers het schoonste strand per provincie en het schoonste strand van Nederland kiezen.

De inspecteurs beoordelen aan de hand van inspecties en strandbezoekers kunnen stemmen op één van de vijftig badplaatsen verspreid over de vier kustprovincies: Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Holland en Friesland. Er is één winnaar per provincie en één landelijke winnaar.