Ruim zestig monumenten te bezoeken tijdens Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 10 september zijn ruim zestig monumenten te bezichtigen op het eiland Schouwen-Duiveland.

Tussen 10.00 en 17.00 uur is er een gevarieerd aanbod aan activiteiten in en rondom de opengestelde monumenten. De opening vindt echter al plaats op 9 september met de uitreiking van de Erfgoedprijs 2016. Dit gebeurt in de Sint Nicolaaskerk in Brouwershaven door wethouder Jacqueline van Burg.

Het thema van dit jaar is Iconen en Symbolen. "De Plompe Toren in Burghsluis is in het kader van het Open Monumentendag uitgeroepen tot het icoon van Schouwen-Duiveland", aldus de gemeente Schouwen-Duiveland.

Brouwershaven

Omdat Zierikzee jaarlijks veel aandacht trekt op Open Monumentendag, wordt ieder jaar een andere kern in het zonnetje gezet. Dit jaar is gekozen voor Brouwershaven, waar dan ook allerlei activiteiten zullen plaatsvinden.

Om de bezoekers de gelegenheid te geven de Plompe Toren, Brouwershaven en Zierikzee tijdens Open Monumentendag te bezoeken, is er een speciale bustour (met gids) die deze drie plaatsen aandoet.

Het complete programma van Open Monumentendag op Schouwen-Duiveland is te vinden op de website van de gemeente Schouwen-Duiveland (www.schouwen-duiveland.nl). Ook is het programmaboekje te verkrijgen bij het gemeentehuis in Zierikzee, de VVV-kantoren in Zierikzee, Haamstede en Renesse en bij de deelnemende monumenten zelf.

Tip de redactie