In samenwerking met toetsenist Rogier Telderman en stadsbeiaardier Paul Maassen vindt zaterdag een bijzondere afsluiting van de serie zomerconcerten op de Zierikzeese beiaard plaats.

Liefhebbers kunnen getuige zijn van een unieke samenwerking tussen klokken (boven) en synthesizer (beneden). "Waren de andere concerten ook op andere plekken in Zierikzee te beluisteren, voor dit concert moet men echt naar het binnenplein van het Stadhuismuseum gaan om getuige te zijn van dit gebeuren", aldus de organisatie.

Samen voeren de musici werken uit van onder andere Milan Bonger, Jan Schroder, Chick Corea en bijvoorbeeld ‘Can a good thing last forever’ van Joshua Redman (1969). Beiaardier Paul Maassen experimenteert al langere tijd met jazzklanken op beiaard. Hij ondervond dat vooral modale, lyrische, moderne jazz beter werkt dan het meer traditionele repertoire.

Stadsbeiaardier

Paul Maassen is bijna vier jaar geleden aangesteld als stadsbeiaardier van Breda. Hij treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader Jacques Maassen, en is als zodanig reeds de 4e generatie Maassen sinds 1923 op de beiaard van de Grote Kerk Breda.

Naast beiaardier is Paul onder meer bandleider en componist van zijn eigen jazz-ensemble Miró Move. Komend seizoen speelt en dirigeert hij in de Sondheim-musical Into the Woods. Tevens doceert hij aan de Musicall Factory Tilburg, en is hij gastdocent aan het Haarlems Conservatorium en Codarts Rotterdam

Toetsenist

Pianist en componist Rogier Telderman is volgens de organisatie van het concert één van de belangrijkste gezichten van de nieuwe generatie Europese artiesten. In 2016 werd hij verkozen tot meest belovende jazzartiest van het Nederland door de vereniging van jazzbookers.

"Vanuit een fascinatie voor klank begon Rogier enkele jaren geleden een zoektocht naar de grenzen van de akoestische piano. Hiernaast ontdekte hij recent de mogelijkheden die uitversterking van het instrument met zich meebrengt."

Het concert begint om 14.30 en is gratis toegankelijk via de ingang aan de Meelstraat