De gemeente Schouwen-Duiveland gaat beginnen met een proef met een culinaire standplaats bij de muziektent op het Havenplein. In afwijking van het al bestaande standplaatsenbeleid wil de gemeente een culinaire seizoenstandplaats inrichten van 1 mei tot 1 januari op het Havenplein. Van 1 december tot 1 januari is deze standplaats voor een oliebollenkraam bestemd.

De rest van de tijd kunnen andere kramen met authentieke uitstraling de standplaats innemen.

"Zodoende kan het Havenplein van wat decembersfeer worden voorzien. Als de oliebollenstandplaats een succes is kan de standplaats mogelijk in het standplaatsenbeleid worden opgenomen." De kramen moeten wel passend zijn in de oude binnenstad van Zierikzee.

"De culinaire standplaats op het Havenplein levert ons inziens een bijdrage aan de aantrekkelijkheid van het Havenplein als verblijfs- en activiteitsgebied. Daarnaast zien we het als een uitbreiding van de diversiteit van het productaanbod op het Havenplein", aldus het college van burgemeester en wethouders.

Decembersfeer

De oliebollenstandplaats levert wat decembersfeer op die de laatste jaren in Zierikzee nogal wordt gemist. De rest van het jaar valt te denken aan culinaire producten zoals ijs of bepaalde zeevruchten (vis uitgezonderd).

Het huidige standplaatsenbeleid staat het innemen van een standplaats op het Havenplein niet toe. Ook het bestemmingsplan Bebouwde Kom Zierikzee staat dit in de weg.

Maar het college denkt dus dat dit type standplaats, waarbij een bepaald type product in een in de omgeving passend verkooppunt wordt aangeboden, een mooie aanvulling is op de oude binnenstad.

Het college wil dus geen oude roestige SRV-wagen of het zoveelste telefoonhoesjesverkooppunt. "Liever een authentiek verkooppunt zoals een in de omgeving passende nostalgische kraam of ijscowagen en als productlijn streekproducten of ijs."

Het bericht Culinaire standplaats op het Havenplein in Zierikzee verscheen eerst op Schouwen Duiveland.