32e editie van Vlasdag in Dreischor met speciale vlasjurk

In Dreischor wordt op zaterdag 20 augustus vanaf 10.00 uur de 32e editie van de Vlasdag in Dreischor gehouden. 

"Vlasdag heeft een beproefd recept: Gezelligheid op De Ring met een braderie, oude ambachten, een kinderrommelmarkt en uiteraard vlasbewerking in de Vlasstraat", aldus de organisatie. Toch probeert de stichting dit jaar iets nieuws.

In samenwerking met een modelabel vindt op de Vlasdag een trouwceremonie plaats waarbij de bruid een jurk draagt die vervaardigd is uit vlas. "Het bruidspaar vertrekt uit museum Goemanszorg. Vervolgens is de plechtigheid om 12.00 uur in de Adriaanskerk." De trouwerij wordt omlijst met zang.

Voor kinderen is er muziek met Ronnie Snipperdag en ook dweilband 'Liever Ier As Thuus' is dit jaar van de partij. De dag sluit af met een spetterend optreden van het Vlasdag Orkest in de Adriaanskerk op De Ring.

Boswachter op zee

Natuurmonumenten is aanwezig met de 'boswachter op zee'. Deze heeft een hutkoffer met aangespoelde spullen bij zich en vertelt de kinderen een verhaal over de geheimzinnige schatten. Er is een ontmoetingspunt voor oud-reisenaers ingericht in de kerk en vanaf het terras van Goemaszorg is er zicht op oude landbouwvoertuigen.

Kijk ook eens op www.vlasdag.nl

Tip de redactie