Nieuw contract voor laadpalen in Schouwen-Duiveland

Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt wordt er een nieuw contract afgesloten voor de elektrische laadpalen in de gemeente Schouwen-Duiveland.

In totaal staan er zeventien laadpalen op het eiland. Voor acht daarvan had de gemeente al een contract lopen met Allego die verantwoordelijk is voor deze palen. De overige negen laadpalen zijn van EVnet.nl. De gemeente wil nu alle laadpalen onderbrengen bij Aleggo en doet daarom een voorstel aan de gemeenteraad.

"Allego heeft aangegeven dat de palen die goed gebruikt worden door Allego geëxploiteerd kunnen worden en overgenomen", laat het college weten. Het gaat dan om vier of vijf van de negen laadpalen. De overigen worden niet of amper gebruikt en zouden verplaatst moeten worden naar andere strategische locaties.

Verplaatsen

"Aan deze verplaatsing of verwijdering zitten mogelijk kosten voor onze gemeente", aldus het college. Maar, navraag bij de twee bedrijven leerde het college dat Allego de laadpalen op eigen kosten wil verplaatsen of verwijderen, mits dit nodig is.

Gelet op de voordelen adviseert het college de gemeenteraad om in te stemmen met het voorstel, waardoor de bestaande palen vanaf 1 januari 2017 in eigendom komen van Allego. "Waar nodig zullen wij in overleg met Allego nader bezien welke van de bestaande negen palen zo mogelijk verplaatst moeten worden."

Tip de redactie