Plannen voor Brouwerseiland komen ter inzage

Bewoners en belanghebbenden kunnen vanaf maandag 1 augustus reageren op de plannen voor het Brouwerseiland aan de Brouwersdam. 

Ondernemer Matthijs Zeelenberg, eigenaar van Brouwerseiland BV, wil de voormalige werkhaven Middelplaat aan de Brouwersdam omvormen tot een eilandenrijk voor toeristen en recreanten.

Het resort zal bestaan uit zo’n dertien eilanden met recreatiewoningen, aanlegplaatsen en voorzieningen voor de nautische sector. Daarnaast zal de natuur en het landschap rondom het nieuwe park ontwikkeld worden.

Verzet

De eerste plannen voor een nieuwe invulling van de Middelplaat dateren al van 2009, toen de gemeenteraad een visie opstelde voor het gebied. De plannen voor een vakantieresort stuitten echter op veel verzet van met name surfers, die vrezen dat de bebouwing de wind uit hun zeilen neemt.

In een reactie daarop, is het aantal recreatiewoningen al teruggebracht van 450 naar 325 en komen er maximaal vierhonderd ligplaatsen voor boten.

Inzage

Om het project daadwerkelijk van de grond te krijgen, zijn er echter wat besluiten nodig. Vanaf maandag liggen in ieder geval de ontwerpbesluiten in het kader van de Natuurbeschermingswet en de Ontgrondingenwet ter inzage. Reageren daarop is mogelijk tot en met maandag 12 september.

Komend najaar worden ook het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbesluiten in het kader van de Waterwet, Ontgrondingenwet en Omgevingswet verwacht.

Tip de redactie