Zierikzeese Dagen gaan van start

De jaarlijkse Zierikzeese Dagen zijn dinsdag weer van start gegaan in Zierikzee. 

Gedurende de zomermaanden wordt tot en met 23 augustus iedere dinsdag een speciale toeristenmarkt georganiseerd waarop toeristen massaal Zierikzee bezoeken. "Elke dinsdag is er een braderie en er worden op diverse locaties activiteiten gehouden."

De markt kent ongeveer honderd kramen met een breed assortiment. 

De Zierikzeese dagen worden als sinds de jaren ’70 gehouden toen het nog de toeristendagen heetten. Daarna werden een tijdje de Maritieme dagen gehouden en sinds 2008 gaan de dinsdagen in de zomer door het leven als de Zierikzeese dagen.

Thema's

"Tijdens deze dagen bruist Zierikzee van de activiteiten en worden op verschillende locaties diverse activiteiten georganiseerd." 

Op dinsdag 19 juli is er onder andere een boekenmarkt op het Havenplein/Kraanplein. Dinsdag 26 juli is er een Ibizafair te vinden in het centrum van Zierikzee en een week later, op 2 augustus is er een Nautische Markt op het Havenplein/Kraanplein.

9 augustus staat in het teken van een streekproductenmarkt en de een na laatste Zierikzeese dag wordt gehouden op 16 augustus met een zogenaamde 'Brocante Fair Zierikzee'. Op 23 augustus wordt de laatste toeristische dag georganiseerd met een kinderdoemarkt.

Tip de redactie