Jeugdstranddag in Ouwerkerk voor leden Reddingsbrigade

De jongste leden van de Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland hebben dit weekend meegedaan aan de jaarlijkse jeugdstranddag in Ouwerkerk.

De kinderen mochten een dag echt oefenen en spelen op het strand met als kers op de taart een stukje meevaren in de reddingsboot. 

"De leden van de reddingsbrigade oefenen het hele seizoen door in het zwembad om zo klaar te zijn voor de examens zwemmend redden", aldus secretaris Paul Kouijzer.

Het zwembadseizoen wordt jaarlijks afgesloten met de jeugdstranddag. "Aan de hand van spelletjes wordt wat is geleerd in het zwembad op het strand in de praktijk gebracht. Dit is voor deze leden ook een kans om een klein beetje te proeven aan het strandwerk en om ze zo enthousiast te maken."

Reddingspost

De Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland beschikt over een reddingspost op het strandje van Ouwerkerk en daarnaast wordt gebruik gemaakt van een kleine strandreddingsboot.

"Met een enthousiast ploegje vrijwilligers wordt getracht om de reddingspost met mooi weer en op vrije dagen zo vaak als mogelijk is te bemannen."

Het wordt echter steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden en het is niet mogelijk om bezetting van de reddingspost met het huidige budget en met dit aantal vrijwilligers te garanderen.

Tip de redactie