Vervangen kademuur kost een ton meer dan verwacht

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft 94.314 euro meer moeten betalen aan het vervangen van de kademuur aan de Vissersdijk in Zierikzee dan verwacht.

De aannemer is op 25 januari 2016 begonnen met het vervangen van de kademuur. Op 16 februari werd er melding gemaakt dat de grond verontreinigd was. Er was daarom 141.000 euro meer nodig voor het project.

"In het verdere projectgebied heeft de aannemer nog meer vervuilde spots aangetroffen", aldus wethouder Jacqueline van Burg.

Omdat directe sanering noodzakelijk was, mocht de gemeente afwijken van de financiële verordening. Normaal moet de gemeenteraad altijd vooraf om toestemming vragen voor financiële middelen, maar vanwege het borgen van de veiligheid mocht dat nu achteraf gebeuren.

Depot

De verontreinigde grond is naar een beveiligd depot gebracht. "Daar is gekeken wat de verontreiniging precies is. Van daaruit is de grond afgevoerd naar een gecertificeerde verwerker."

De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond en het project wordt 15 juli opgeleverd. "Hierdoor is het risico op het aantreffen van verdere verontreinigingen nihil."

Tip de redactie