Draagvlak gemeten voor opvang van vluchtelingen

Inwoners van de gemeente Schouwen-Duiveland kunnen van 7 juli tot en met donderdag 21 juli een enquête invullen over de opvang van vluchtelingen.

Zij kunnen hun mening geven aan de hand van vragen en stellingen. Alle Zeeuwse gemeenten zijn door de provincie Zeeland gevraagd een bijdrage te leveren aan de opvang van vluchtelingen.

"De gemeente Schouwen-Duiveland heeft positief gereageerd op het verzoek voor de komst van een asielzoekerscentrum (AZC) en heeft de kern met de meeste voorzieningen, Zierikzee, aangewezen als mogelijke vestigingsplaats."

Het is nog niet duidelijk of er daadwerkelijk een AZC in Zierikzee gaat komen; dat is mede afhankelijk van de onderhandelingen die gaan plaatsvinden over de voorwaarden. Zo wordt er nog gesproken over waar de opvang precies kan plaatsvinden.

"De uitkomsten van deze enquête zullen worden betrokken bij de besluitvorming over de opvang van vluchtelingen."

Onderzoek

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Necker van Naem uit Maarsbergen. Het onderzoekbureau heeft een speciaal model ontwikkeld dat niet alleen inzicht geeft in de mate dat inwoners zich zorgen maken over de opvang, maar ook over welke randvoorwaarden voor inwoners belangrijk zijn bij de huisvesting van vluchtelingen.

"Om zeker te zijn dat alleen inwoners van de gemeente het onderzoek invullen, worden na het invullen een aantal verificatiestappen gezet." Inwoners die geen beschikking hebben over een computer met internet kunnen een papieren versie van de vragenlijst afhalen bij de receptie van het gemeentehuis.

Ook zijn er op verschillende locaties onderzoekers aanwezig op donderdag 14 juli tussen 10.00 en 15.00 uur op de weekmarkt en op woensdag 20 juli van 14.00 – 16.30 uur bij de bibliotheek.

Inwoners kunnen via deze site de lijst invullen.

Tip de redactie