“Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Schouwen-Duiveland heeft geen moeite met de zon, zee en zuip-film ‘Renesse'”, aldus gemeentewoordvoerster Kim de Vos.

De film gaat donderdag in Vlissingen in première en geeft volgens het gemeentebestuur een onrealistisch beeld van Renesse. "Van oudsher heeft Renesse wel die naam, maar de gemeente heeft samen met ondernemers hard gewerkt om van Renesse een badplaats voor iedereen te maken."

Hoewel de collegeleden de film nog niet hebben gezien, hebben zij wel de trailer gekeken. "De film is niet eens in Renesse opgenomen en draagt enkel de naam. Dat is een mooie promotie voor Renesse en we nodigen dan ook iedereen uit om zelf een kijkje te komen nemen", aldus De Vos.

Renesse

"Hoewel de film vanwege weersomstandigheden grotendeels over de grens is opgenomen, zal Renesse alsnog een feest van herkenning zijn voor de Zeeuwen", aldus de organisatie.

De film gaat over puber Bas die een duidelijke boodschap krijgt van zijn stervende opa: "Wacht niet met vrouwen versieren, want je moet ‘de melk schenken als ‘ie vers is'".  Als Bas daarna de opdracht krijgt om de as van zijn opa uit te strooien in Renesse, besluit hij het advies op te volgen in de zomervakantie.

De gemeente heeft nooit juridische stappen overwogen om de film eventueel tegen te houden. "Wel is er vooraf een gesprek geweest met de producent."