De Nederlandse topzeiler Simeon Tienpont is een van de schippers die een boot gaat leiden tijdens de Volvo Ocean Race 2017-2018.

Dat werd dinsdagmiddag bekendgemaakt op de Pier in Scheveningen. Tienpont, geboren en getogen op Schouwen-Duiveland, stuurt het team van AkzoNobel aan tijdens de zwaarste zeilrace ter wereld. Tijdens ’s werelds grootste zeilrace worden elf steden aangedaan.

De finish vindt plaats op de Pier in Scheveningen. "Tienpont, tweevoudig winnaar van de America’s Cup en tweevoudig deelnemer aan de Volvo Ocean Race, is hierbij de ideale partner", aldus AkzoNobel.

"Als geboren leider en kapitein van het team beschikt hij over veel kwaliteiten." Als scheepsbouwkundige en winnaar van de America’s Cup in 2010 and 2013 is Tienpont goed bekend met het winnen van lange-afstandsraces.

Prestatie

"Ik vind het een eer en ontzettend spannend om de kapitein van team AkzoNobel te zijn. We zijn allebei prestatiegericht en delen dezelfde passie voor succes. Ik kan niet wachten om aan deze race te beginnen", aldus Tienpont.

De race start in oktober 2017 in Alicante en zal de volgende steden aandoen: Alicante (Spanje), Lissabon (Portugal), Kaapstad (Zuid-Afrika), Hong Kong, Guangzhou (China), Auckland (Nieuw-Zeeland), Itajaí (Brazilië), Newport (Amerika), Cardiff (Wales), Gothenburg (Zweden) en Den Haag (Nederland).