Boek over bekende Nederlanders en hun band met Schouwen-Duiveland

Twaalf bekende Nederlanders, variërend van Hans van Breukelen (voetbalinternational) tot Marianne Vos (Olympisch kampioen wielrennen), vertellen over hun band met Schouwen-Duiveland.

De interviews zijn gebundeld in een boek dat op vrijdag 15 juli wordt gepresenteerd bij Boerderij Molenberg in Burgh-Haamstede. Burgemeester Gerard Rabelink verzorgt de ontvangst tijdens de boekpresentatie. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan oud-wethouder Ad Verseput.

De kustgemeenten van Nederland profileren zich in de Kust & Zeegids. "In 2011 ontstond het idee om als gemeente niet de gebruikelijke promotieteksten voor deze gids aan te leveren, maar Schouwen-Duiveland in woord en beeld te brengen door de ogen van een bekende Nederlander."

Bekende Nederlanders

De gemeente toerde daarom door Schouwen-Duiveland met steeds een andere BN'er aan boord. "We hebben gesproken met Hans van Breukelen (voetbalinternational), Edward van Cuilenborg (sportjournalist), Gerda van Wageningen (schrijfster), Hein Vergeer (wereldkampioen schaatsen) en Peter Slager (bassist/songwriter Blöf)."  

Maar ook nieuwslezer Harmen Siezen, wereldzeiler Simeon Tienpont, Peter Ouwerkerk (sportjournalist/schrijver), Koos Moerenhout (wielrennen), Lenie ’t Hart (dierenverzorgster), Marianne Vos (olympisch- /wereldkampioen wielrennen) en Ben Wijnstekers (voetbalinternational) werden met succes benaderd.

Deze interviews zijn verwerkt in het boek 'Bekende Nederlanders over hun band met Schouwen-Duiveland', als promotie voor het eiland.

Tip de redactie