Jan van Renesseweg wordt onder handen genomen

De Jan van Renesseweg gaat in september 2016 op de schop.

Dat heeft de gemeente Schouwen-Duiveland bekendgemaakt. De verbindingsweg tussen het Noordzeestrand en het centrum van Renesse heeft volgens de gemeente niet de uitstraling die de weg hoort te hebben.

"De weg heeft niet de uitstraling van de belangrijkste route tussen strand en centrum, maar wel alle potentie in zich om dit te worden." In overleg met verschillende ondernemers, inwoners, de gemeente en Kuiper Compagnons is een eerste ontwerp gemaakt.

De uitstraling van de weg wordt daarin aangepakt en er wordt meer aandacht besteed aan verschillende faciliteiten. Daarbij wordt gedacht aan zitgelegenheden, fietsenstallingen, toiletten, sport- en speelelementen langs de route.

Blikvanger

"De strandopgang moet een echte blikvanger vormen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten." De weg moet dan ook een stuk aantrekkelijker worden voor voetgangers en fietsers. Als alles meezit is de herinrichting rond Pasen 2017 klaar.

“Dit project maakt onderdeel uit van het Masterplan Renesse. Met dit plan zet het dorp samen met de gemeente in op een forse kwaliteitsimpuls, zodat Renesse ook in de toekomst een bruisende badplaats met een onderscheidend karakter blijft."

Tip de redactie