Film 'Renesse' in première bij CineCity Vlissingen

De officiële première van de nieuwe bioscoopfilm Renesse is pas op 7 juli, maar op zondag 3 juli is de film al te zien in Vlissingen.

Een groot deel van de cast, met onder andere Martijn van Eijzeren, Sam Doets, Simon Kindermans, Yasmin Karssing en Ella-June Henrard, zullen aanwezig zijn bij de voorvertoning. Na de film delen ze handtekeningen uit en gaan ze met de bezoekers op de foto.

"Hoewel de film vanwege weersomstandigheden grotendeels over de grens is opgenomen, zal Renesse alsnog een feest van herkenning zijn voor de Zeeuwen", aldus de organisatie.

De film gaat over puber Bas die een duidelijke boodschap krijgt van zijn stervende opa: "Wacht niet met vrouwen versieren, want je moet 'de melk schenken als 'ie vers is'". Als Bas daarna de opdracht krijgt om de as van zijn opa uit te strooien in Renesse, besluit hij het advies op te volgen in de zomervakantie.

Gênant

Samen met zijn aparte neef Thijs (Sam Doets) en twee vrienden Luca (Martijn van Eijzeren) en Daniel (Simon Kindermans) vertrekt Bas naar het roemruchte badplaatsje om eindelijk eens een meisje te scoren.

Maar zijn gênante vrienden, een stel nymfomane Brabo's en een groep macho-jongens dat het op dezelfde meisjes voorzien heeft, maken zijn kansen met de dag kleiner. En dan blijkt het leukste meisje ook nog het nichtje van de lastige campingbaas te zijn.

Tip de redactie