Drie mannen uit de gemeente Schouwen-Duiveland zijn in de afgelopen maand aangehouden voor het handelen in verdovende middelen.

Het onderzoek begon op 7 juni toen een 24-jarige man uit Zierikzee op heterdaad werd betrapt toen hij cocaïne aan een andere verdachte verkocht. In verband met het lopende onderzoek maakt de politie nu pas de aanhouding bekend.

De koper werd direct opgepakt en de verdachte is later die avond, buiten heterdaad, in een pand in Bruinisse aangehouden. De politie heeft zowel de woning in Bruinisse als die in Zierikzee onderzocht. Daarbij werden onder andere cocaïne en hennep aangetroffen.

"Naast de verdovende middelen werd ook de auto van de dealer, verschillende sieraden ter waarde van ruim 11.000 euro en een contant geldbedrag in beslag genomen", aldus de politie.

Onderzoek

Terwijl de verkoper van de cocaïne vast werd gehouden, ging de poltiie verder met het onderzoek. Dat leide naar een 24-jarige man uit Burgh-Haamstede. Hij werd samen met een 22-jarige man die op hetzelfde adres woonde op 16 juni aangehouden.

In die woning werden verschillende kleine hoeveelheden verdovende middelen aangetroffen, een hoeveelheid contant geld, een niet van echt vuurwapen te onderscheiden balletjespistool en een boksbeugel.

Dealer

"De politie heeft de afgelopen periode verschillende afnemers van verdovende middelen gehoord. Daaruit blijkt dat de man uit Zierikzee al langer actief was op het gebied van handel in verdovende middelen." De man uit Zierikzee hield zich bezig met de verkoop van cocaïne, XTC en hennep.

"De twee mannen uit Burgh-Haamstede zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De man uit Zierikzee is dinsdag 21 juni voor de raadkamer geleid en blijft nog zeker dertig dagen vast zitten."