De gemeente Schouwen-Duiveland huisvestte in het voorgaande jaar 270 geregistreerde verdachten van misdrijven.

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek deze week bekend heeft gemaakt. In 2014 waren er nog 360 geregistreerde verdachten in de gemeente. De afname is niet alleen in Schouwen-Duiveland zichtbaar, maar in heel Nederland.

Het zijn vooral minderjarige inwoners van de gemeente Woensdrecht die als verdachten worden geregistreerd. Per 10.000 inwoners zijn er in de gehele gemeente 83 meerderjarige verdachten te vinden. Bij de minderjarige verdachten gaat het om 163 per 10.000 leeftijdsgenoten.

"De politie registreerde vorig jaar 107 volwassen verdachten van misdrijven op elke tienduizend volwassen inwoners. Dit is twaalf procent minder dan in 2014. Deze daling is de grootste in meer dan tien jaar. Het aantal minderjarige verdachten per tienduizend minderjarige inwoners daalde ook, maar minder dan in voorgaande jaren", aldus het CBS.

Soort misdrijven

De 270 geregistreerde inwoners van Schouwen-Duiveland worden verdacht van verschillende zaken. De grootste groep bestaat uit verdachten van vermogensmisdrijven, het gaat daarbij om tachtig mensen.

Daarna volgt de categorie geweldsmisdrijven waarvan zeventig mensen worden verdacht. Op een derde plaats, met vijftig verdachten, staat de categorie verkeersmisdrijven.

Veertig mensen worden verdacht van vernielingen en misdrijven in verband met de openbare orde. Nog eens dertig mensen zijn verdachten bij drugsmisdrijven en tien mensen worden verdacht van een vuurwapenmisdrijf.

Aanhoudingen

In 2014 waren veel van deze cijfers gelijk. Alleen waren er toen wel zestig verdachten meer bij de verkeersmisdrijven. Van de 360 verdachten in 2014 zijn er 270 aangehouden.

Hoeveel aanhoudingen de politie vorig jaar heeft verricht is nog niet bekend. In totaal registreerde de politie het afgelopen jaar in Nederland 174 duizend meerderjarigen en 22,5 duizend minderjarigen als verdachten.