Zeeuws Orkest in Brouwershaven

De Grote Kerk in Brouwershaven staat donderdag 23 juni vanaf 20.15 uur in het teken van de Zomerserie van Het Zeeuws Orkest.

Zij spelen werken van de Franse componist Maurice Ravel (1875-1937). Drie van de vier uit te voeren werken zijn oorspronkelijke composities. De vierde compositie is een orkestratie van De Schilderijententoonstelling van Modest Moessorgski (1839-1881), een werk voor piano-solo.

Ravel was geen componist die bekend staat om zijn vele composities. Er is uitgerekend dat het minder dan 14 uur kost om naar zijn gehele oeuvre te luisteren. Niettemin is datgene wat hij schreef van uitzonderlijke klasse: puur goud en onmiskenbaar van zijn hand.

Programma

Deze zomerserie van Het Zeeuws Orkest zal het bewijs daarvoor leveren. Het belooft bovendien een spectaculaire avond te worden. Het orkest zit op het podium met extra blazers, twee harpen en veel slagwerk, in totaal liefst 80 musici !

Op het programma van dit Ravel-concert staan: Alborada Del Gracioso (met fagotsolo); Ma Mère l’Oye (Moeder de Gans); La Valse en Schilderijententoonstelling (een orkestratie van Ravel van de gelijknamige compositie van Modest Moessorgski voor piano-solo).

Het Zeeuws Orkest staat onder leiding van chef-dirigent Ivan Meylemans.

Tip de redactie