Eerste bijeenkomst voor beheerders BuurtWhatsApp-groepen

De gemeente Schouwen-Duiveland organiseert donderdagavond in samenwerking met de politie de allereerste bijeenkomst voor beheerders van BuurtWhatsapp-groepen.

“Schouwen-Duiveland heeft sinds enkele maanden een gehele dekking ontwikkeld voor het eiland”, aldus Richard den Boer. “Tijdens deze avond bieden wij de beheerders van de BuurtWhatsApp gelegenheid om nader kennis te maken en ervaringen, tips en trucs met elkaar uit te wisselen.”

In totaal zijn er zo’n vijftig BuurtWhatsApp-groepen opgericht op Schouwen-Duiveland. Politie en gemeente zijn erg positief en enthousiast over het bestaan van dit burgerinitiatief.

Voorlichting

“Door samen op te trekken in de aanpak van woninginbraken maken we samen een standpunt tegen woninginbraken. Politie en gemeente doen dit al langere tijd, maar ook samenwerken met de burgers draagt hier aan bij!”, aldus de gemeente.

Naast het delen van kennis en ervaringen geeft de politie voorlichting over de ‘kracht en functionaliteit’ van WhatsApp-groepen. De avond wordt gehouden in het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland in Zierikzee en is alleen toegankelijk voor genodigden.

Tip de redactie