Brouwershaven maakt zich op voor de Brouwse Dag

Brassbands, harmonieën en fanfares maken op zaterdag 9 juli hun opwachting in Brouwershaven tijdens de Brouwse Dag.

Iedere tweede zaterdag in juli wordt dit muziekfestijn georganiseerd. Het credo is: iedereen die komt met een muziekinstrument kan meedoen. Men hoeft zich dus niet op te geven om mee te doen.

“Zo komt het voor dat circa driehonderd muzikanten hun partijtje meeblazen in de muziektent en nog eens circa dertig tamboers meedoen in de gelegenheidsdrumband”, aldus Trijnie Slager, namens Stichting Brouwse Dag.

De deelnemers komen van heinde en verre en zelfs uit omringende landen. “Verder zijn alle leeftijden vertegenwoordigd, want de deelnemers zijn tussen de tien en ongeveer negentig jaar.”

Oefenen

Het geheel staat onder leiding van drie dirigenten. Iedere deelnemer ontvangt een map met de muziek voor het betreffende instrument. Om 10.30 uur vangt het evenement aan met een repetitie.

Na de lunchpauze volgt nog een repetitie, zodat vanaf 16.00 uur een concert kan worden gegeven voor een groot publiek.

Er is ook een braderie, een echte kinderboerderij, en op het museumplein staan diverse oude voertuigen. In de Nieuwe Jachthaven vindt een demonstratie plaats van radiografisch bestuurbare schaalmodellen van boten en slepers. “Op het korenplein zingt Jeelz vanaf 11.00 uur en vanaf 13.30 uur zingt er een shanty koor”, vult Slager aan. 

Wie al eerder wil genieten van muziek in Brouwershaven kan op vrijdag al naar de tent komen. Daar treden twee bands op: Buckle Up en The Peanuts. De toegang is het gehele weekend gratis. Bekijk hier het volledige programma

Tip de redactie