Schouwen-Duiveland vraagt beheerders monumenten om bijdrage

SCHOUWEN-DUIVELAND – Gemeente Schouwen-Duiveland roept beheerders van monumenten op om hun historisch erfgoed gratis open te stellen tijdens de Open Monumentendag op 10 september.

Veel monumenten in Nederland zijn die dag kosteloos te bezoeken. De gemeente wil daarom dat ook op Schouwen-Duiveland iedereen kan meegenieten van het historische erfgoed. 

Iconen en Symbolen 

Het thema van de Open Monumentendag 2016 luidt Iconen en Symbolen. Een passend thema, vindt de gemeente. “Rond monumenten wemelt het van de iconen en symbolen en vaak hebben ze zelf ook een iconische waarde of symbolische betekenis.”

Dagdeel

Monumenten getuigen van religie, macht of duiden een historische periode. Een activiteit rond het thema Iconen en Symbolen maakt een bezoek aan uw monument extra interessant. U kunt ervoor kiezen om slechts een deel van de dag geopend te zijn.

Aanmelden

De Open Monumentendag vindt plaats op zaterdag 10 september, van 10.00 tot 17.00 uur. Bewoners en eigenaren van monumenten stellen het open door zich aan te melden bij Anita Ilment, (0111) 45 21 26 of  openmonumentendag@schouwen-duiveland.nl.

Tip de redactie