Veteranen ontvangen alsnog draaginsigne Nobelprijs

Acht veteranen uit de gemeente Schouwen-Duiveland ontvingen maandag dertig tot zestig jaar na hun bijdrage aan een VN-vredesoperatie alsnog een draaginsigne Nobelprijs. 

Acht veteranen uit de gemeente Schouwen-Duiveland ontvangen dertig tot zestig jaar na hun bijdrage aan een VN-vredesoperatie alsnog een draaginsigne Nobelprijs.

De Nobelprijs voor de Vrede werd in 1988 toegekend aan dertien VN-vredesmachten, die in de periode van 1956 tot 1988 actief waren. De prijs is destijds uitgereikt aan de Verenigde Naties en niet aan de individuele personen die daarbij betrokken waren.

Erkenning

Het ministerie van Defensie heeft echter besloten om toch alle Nederlandse veteranen te eren voor hun bijdrage aan die missies. Alle blauwhelmen die tenminste dertig aaneengesloten dagen actief zijn geweest voor een van de missies ontvangen daarvoor het draaginsigne als teken van erkenning.

Het gaat om veteranen die deelnamen aan missies in Libanon, Egypte, Westelijk Nieuw-Guinea/West-Irian, Congo, Jemen, India/Pakistan en de regio Syrië, Jordanië, Israël, Palestina, Egypte en Libanon.

In de gemeente Schouwen-Duiveland zijn acht veteranen betrokken geweest bij die missies. Zij ontvingen maandagavond de insignes uit handen van burgemeester Gerard Rabelink.

Tip de redactie