De Ondernemerskring Schouwen-Duiveland (OSD) en Agrarisch Schouwen-Duiveland hebben de handen ineen geslagen om zich hard te maken voor de komst van snel internet in het buitengebied. 

Volgens de ondernemersverenigingen zijn er heel wat bedrijven en huishoudens op het eiland die enkel een zeer ouderwetse en trage internetverbinding hebben.

"Breedband internet is een essentiële behoefte voor ondernemers en gezinnen in het buitengebied. Zonder een stabiele, snelle internetverbinding is economische achterstand een feit", stellen zij op een gezamenlijke Facebookpagina.

Straalverbinding

De twee organisaties vinden daarom dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om via een marktconforme prijs aangesloten te worden op breedband internet. Daarvoor zijn zij al in gesprek met diverse aanbieders.

Volgens de initiatiefnemers is het niet nodig om een dure kabel in te graven naar ieder huisje in de polder. Via straalverbinding kan de downloadsnelheid al toenemen van de huidige 3 Mb naar 85 Mb en de upload van 0,1 Mb naar ruim 12 Mb.

Aansluiten

Om de internetaanbieders te overtuigen is het volgens de ondernemersverenigingen van belang dat zoveel mogelijk mensen zich aansluiten bij de actie.

Zij doen daarom een beroep op alle bedrijven en huishoudens die nu nog niet aangesloten zijn op de kabel om zich aan te melden.