Het minisymposium dat de Adviescommissie Wonen (VAC) en de WMO-adviesraad donderdag heeft gehouden is een succes gebleken. 

Dat stellen Willem Kooijman en mevrouw Velthuis, voorzitters van de organiseerde partijen. “We hebben veel kunnen ophalen. Het symposium voldoet aan het advies van het aanjaagteam langdurig zelfstandig wonen om met elkaar in contact te komen.”

Tijdens het symposium gingen verschillende partijen met elkaar in gesprek over levensloopbestendig wonen. Hieruit zijn een aantal praktische adviezen gekristalliseerd voor de gemeente. 

Adviezen

“Informeer de inwoners over wat zij zelf kunnen om langdurig zelfstandig te blijven wonen. Laat mensen nadenken over de beperkingen van hun eigen woning. Maak gebruik van voorbeeldwoningen.”

Andere adviezen vanuit de belangstellenden waren dat de gemeente de regels rondom wonen en omgeving moet aanpassen aan de nieuwe behoeften en volgens de aanwezigen is er behoefte aan woningen in het huursegment 700 tot 1000 euro.

Het symposium werd uiteindelijk bezocht door ruim zeventig deelnemers uit de bouwwereld, van de gemeentelijke overheid, uit de zorg en door inwoners.