Kinderen uit groep 7 en 8 van de PCBS Jan Wouter van den Doel in Zierikzee hebben geleerd hoe ze veilig om moeten gaan met grote voertuigen in het verkeer.

De leerlingen kregen speciale Veilig op Weglessen. De belangrijkste les was: "Blijf er ruim en rechts achter en houd minstens drie meter afstand!" Naast een deel theorie, kregen de kinderen ook praktijkles rondom een speciale Veilig op Weg-vuilnisauto.

"De kinderen konden in de vuilnisauto plaatsnemen en zo zelf ervaren wat een chauffeur wel ziet in het verkeer, maar vooral ook wat hij niet ziet", aldus de organisatie. "Ieder jaar zijn er in het verkeer een aantal ongelukken in de dode hoek te betreuren. Vooral scholieren zijn een kwetsbare groep in het verkeer."

Het lesprogramma 'Veilig op Weg' is een samenwerkingsverband tussen Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN). De les werd uitgevoerd door een team van SITA. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners, zo’n 1.500 basisscholen bezocht.