Schouwen-Duiveland culinair op stoom

Sinds de vaststelling van het plan Kansen voor Culinair Schouwen-Duiveland maakt het Zeeuwse eiland een ontwikkeling door op culinair gebied. 

Het college van burgemeester en wethouders op het eiland stelde het aanpaksplan in 2014 vast. Inmiddels is er op culinair gebied veel gebeurd.

Met verschillende partners wordt door de gemeente hard gewerkt om Schouwen-Duiveland culinair op de kaart te zetten.

De Gemeente Schouwen-Duiveland biedt authentieke streekproducten van het land en uit de zee. Een aantal producten lenen zich voor de culinaire promotie van het eiland. Het Meshheft Event, de opening van het Oosterscheldekreeft- en die van het Oesterseizoen zijn daar voorbeelden van.

Momenteel onderzoekt de gemeente de mogelijkheid om ook een Mosselseizoensopening op het eiland te houden.

Daarnaast zijn er nog tal van projecten zoals een maandelijkse streekproductenmarkt onder de Beuze in Zierikzee en een streekproductenroute met fietstochten over het eiland.

Toeristen 

Het is de bedoeling om op langere termijn de toerist ook naar Schouwen-Duiveland te trekken voor de culinaire kwaliteiten. Tevens zijn een deel van de projecten seizoen verlengend, zoals de opening van het Oosterscheldekreeftseizoen in maart en de opening van het Oesterseizoen in september.

Het culinaire plan loopt, net als het Eilandmarketingplan, tot 2018.

Tip de redactie