Groot deel bestemmingsplannen gaat op de schop

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft de bestemmingsplannen van Kerkwerve, Noordwelle, Ellemeet, Serooskerke, Scharendijke en bedrijventerrein De Lelie onder handen genomen.

Een bestemmingsplan moet iedere tien jaar geactualiseerd worden en een aantal van bovengenoemde plannen, behalve Scharendijke en bedrijventerrein De Lelie, dateren uit 2007.

De actualisering houdt in dat de bestemmingsplannen helemaal up-to-date worden gebracht. Zo moeten alle regelingen aangepast worden aan de huidige maatschappelijke normen en alle wijzigingen binnen de provincie en de gemeente moeten verwerkt worden. Daarnaast zijn alle in de afgelopen tien jaar verleende vrijstellingen, ontheffingen en afwijkingen verwerkt.

Zienswijze

Vanaf maandag 23 mei tot en met 4 juli 2016 liggen de ‘nieuwe’ bestemmingsplannen ter inzage bij het gemeentehuis. Iedereen heeft op deze manier de mogelijkheid om een inspraakreactie in te dienen. Deze reacties worden na 4 juli beoordeeld en beantwoord.

Ook wordt er op 1 juni een informatieavond georganiseerd in Serooskerke, waarbij toelichting wordt gegeven op het plan en er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Uiteindelijk moeten de nieuwe bestemmingsplannen in het laatste kwartaal van 2016 weer ter inzage komen te liggen.

Tip de redactie