Wethouder Ad Verseput neemt na tien jaar afscheid

VVD-wethouder Ad Verseput heeft dinsdagmiddag zijn vertrek als wethouder van de gemeente Schouwen-Duiveland aangekondigd.

De 66-jarige Verseput geeft tijdens de raadsvergadering van 26 mei het stokje over aan fractievoorzitter van de VVD: Wout van den Berg (53). "Na tien jaar als wethouder is dit een mooi moment om op te stappen", vertelde Verseput.

De bestuurder stapt halverwege zijn derde collegeperiode op, maar laat de gemeente met een goed gevoel achter. "Het is een financieel sterke gemeente." Verseput gaf tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 al aan best bereid te zijn om als wethouder aan te treden, maar maakte er ook geen geheim van dat hij wellicht de rit niet volledig uit zou zitten.

"Ik was gemotiveerd genoeg om het wethouderschap op me te nemen, maar dit is een mooi moment om het af te sluiten." Volgens de wethouder is het altijd afwachten of er iemand beschikbaar is om het stokje aan over te dragen. Die persoon werd gevonden in fractievoorzitter Wout van den Berg.

Wethouderschap

Hij draagt zijn functie als fractievoorzitter per direct over aan Laurence Haack, maar blijft tot 26 mei wel raadslid in de gemeenteraad. Al stelt hij zich naar eigen zeggen de komende tijd wel bescheidener op. "Ik heb altijd gezegd dat ik dit wel zou willen doen, maar een politieke carrière kan je nooit plannen."

Dat Wout van den Berg zojuist zijn bedrijf heeft verkocht heeft volgens hem dan ook niets te maken met het komende wethouderschap. "Ik was mezelf wel aan het vrijspelen binnen het bedrijf, maar de verkoop moet je echt los zien", aldus Van den Berg.

Accentverschillen

Volgens de heren wordt de wisseling van de wacht gedragen door de volledige partij. Maar of Van den Berg over twee jaar ook op nummer 1 staat om wethouder te worden is nog niet duidelijk. "Daar wil ik niet op vooruit lopen."

Al sinds oktober/november zijn Verseput en Van den Berg bezig om dossiers door te nemen, zodat er een warme overdracht plaats kan vinden. "Er zullen wel accentverschillen zijn", vertelt Wout van den Berg. "Maar, ik heb één ambitie en dat is het collegeprogramma ter uitvoering brengen."

 

 

Tip de redactie