De buurvrouw van een van de drie dodelijke slachtoffers van de aanslag in Utrecht heeft woensdag al tienduizenden euro's opgehaald. Het bedrag is bedoeld voor de alleenstaande vader die zijn negentienjarige dochter uit Vianen heeft verloren. Met het geld kan hij haar afscheid regelen, schrijft de buurvrouw.

De buurvrouw begon dinsdag een crowdfundingsactie voor haar buurman, onder meer omdat hij "het niet breed heeft" en "om te voorkomen dat hij nog meer financiële zorgen krijgt door dit oneerlijke overlijden van zijn dochter".

Achttien uur nadat de inzamelingsactie op internet was gestart, was er al circa 60.000 euro opgehaald. Ruim zesduizend mensen deden al een donatie.

De negentienjarige vrouw was werkzaam bij een snackbar in haar woonplaats.

Schutter opende vuur op inzittenden tram

Bij de aanslag in een tram maandag op het 24 Oktoberplein kwamen in totaal drie mensen om het leven. Ook twee mannen (28 en 49 jaar) uit Utrecht werden gedood.

Daarnaast raakten drie mensen zwaargewond. Het gaat om een 20-jarige vrouw uit Utrecht, een 74-jarige man uit De Meern en een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein.

Gökmen T. is de hoofdverdachte van de aanslag. Hij zit nog vast. Dinsdagavond werd ook een veertigjarige man uit Utrecht opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag.

Twee anderen zijn vrijgelaten en worden niet langer gezien als verdachten.

Tientallen mensen melden zich bij Slachtofferhulp Nederland

Inmiddels hebben tientallen mensen zich gemeld bij Slachtofferhulp Nederland naar aanleiding van de aanslag, zei voorzitter Rosa Jansen woensdagochtend in het NOS Radio 1 Journaal.

Slachtofferhulp kreeg bijvoorbeeld meldingen binnen van mensen die de aanslag zagen gebeuren vanuit hun auto of van buurtbewoners die zich zorgen maken, zegt Jansen tegen de NOS.

Zij zegt ook dat haar organisatie de komende dagen nog veel werk verwacht.