Kai Verbij heeft zijn aflopende contract bij Jumbo-Visma met twee jaar verlengd. De tweevoudig wereldkampioen op de 1.000 meter is de vijfde sprinter die dit seizoen zijn verbintenis bij de ploeg van coach Jac Orie heeft verlengd.

Eerder dit seizoen legde Jumbo-Visma sprinters Dai Dai N'tab, Thomas Krol, Tijmen Snel en Merijn Scheperkamp eveneens twee jaar langer vast.

Verbij wordt met zijn contractverlenging beloond voor een vooralsnog succesvol seizoen. Bij de NK afstanden begin november greep hij de nationale titel op de 500 en 1.000 meter en hij verzekerde zich in december op die twee afstanden van een olympisch startbewijs.

"Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en Jac zegt nog veel potentie in mij te zien", verklaart de 27-jarige Verbij zijn keuze om bij Jumbo-Visma te blijven. "Dat geeft een geruststellend gevoel."

Ook hoofdcoach Orie reageert verheugd op de contractverlenging. "Kai is een ontzettend talentvolle schaatser waarvan ik denk dat hij nog steeds niet al zijn talent heeft benut. Hij heeft de capaciteiten om zowel op de 500, 1.000 als 1.500 meter bij de wereldtop te horen."

Verbij bereidt zich momenteel voor op zijn tweede Olympische Spelen. Bij zijn eerste deelname ging de Leiderdorper voor een podiumplek, maar werd hij door een gebrek aan wedstrijdritme negende op de 500 meter en zesde op de 1.000 meter. In Peking behoort hij op beide afstanden tot de kanshebbers voor een medaille.