Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Eerste Nederlandse paar ooit op WK kunstrijden strandt na korte kür

Daria Danilova en Michel Tsiba zijn er bij de WK kunstrijden in Stockholm niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van donderdag. Het eerste Nederlandse paar ooit op een WK viel woensdag buiten de boot met een de 22e plaats bij de korte kür.
Door NU.nl

Het koppel maakte een paar technische foutjes, terwijl Tsiba bij zijn eerste solosprong onderuitging. Ze kwamen tot een totaalscore van 43.12 en hielden daarmee slechts twee paren onder zich. Twintig duo's gaan donderdag in de lange kür om de medailles strijden.

De hoogste score was voor Aleksandra Boikova en Dmitrii Kozlovskii uit Rusland, met een puntentotaal van 80,16. Zij bleven de regerend wereldkampioenen Sui Wenjing en Han Cong uit China (77.62) knap voor.

Tsiba en de in Rusland geboren Danilova veroverden vorig jaar al een ticket voor de WK kunstrijden, maar dat toernooi werd toen vanwege de coronapandemie op het laatste moment afgelast. Het duo hoopt zich ook nog te plaatsen voor de Olympische Winterspelen van volgend jaar in Peking.

Lindsay van Zundert plaatste zich eerder op de dag bij het individuele nummer voor vrouwen wel voor de vrij kür. De pas zestienjarige Nederlandse werd na een knap debuut 24e, net genoeg voor een plaats in de finale van vrijdag.


Lees meer over:

Kunstrijden

Aanbevolen artikelen

NUjij-reacties


nujij comment 0 reacties