Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Lindsay van Zundert

Zestienjarige Van Zundert na foutloos debuut naar vrije kür WK kunstrijden

Lindsay van Zundert heeft zich woensdag bij haar debuut op de WK kunstrijden direct geplaatst voor de vrij kür. De pas zestienjarige Nederlandse werkte een foutloze korte kür af in Stockholm en eindigt daardoor in de top 24.
Door ANP/NU.nl

De nog piepjonge Van Zundert vertoonde geen spoor van zenuwen bij haar eerste optreden in de ijshal van Stockholm, waar vanwege de coronapandemie geen publiek aanwezig is. Al haar drievoudige sprongen waren hoog en foutloos.

Ze kwam tot een score van 57,72 en die jurywaardering bleek hoog genoeg voor de 24e plaats, wat recht geeft op een vervolg in het toernooi. De prijzen worden verdeeld na de vrije kür op vrijdag.

Van Zundert wisselde vorige jaar van coach. Onder Carine Herrygers en Jorik Hendrickx, ook de coaches van de ervaren Belgische Loena Hendrickx, is de Brabantse naar eigen zeggen flink vooruitgegaan. "Ik heb veel zin om aan de wereld te laten zien hoe ver ik ben", zei ze in de aanloop naar het toernooi.

De WK kunstrijden duurt nog tot en met zondag. Met Daria Danilova en Michel Tsiba doet er voor het eerst een Nederlands paar mee aan de mondiale titelstrijd.


Lees meer over:

SchaatsenKunstrijdenLindsay van Zundert

Aanbevolen artikelen