De medische toestand van Lara van Ruijven is de afgelopen 48 uur niet veranderd. De 27-jarige shorttrackster ligt nog steeds in een kunstmatige coma op de intensive care van een Frans ziekenhuis.

"De situatie van Van Ruijven blijft kritiek, ondanks de goede medische zorg die ze in het ziekenhuis van Perpignan krijgt", meldt schaatsbond KNSB vrijdag in een verklaring.

"De staf van de Nederlandse shorttrackselectie én Lara's familie zijn zeer te spreken over de betrokkenheid en toewijding waarmee artsen en verplegend personeel haar verzorgen. Zij noemen die 'bewonderenswaardig'."

Van Ruijven was met de Nederlandse shorttrackploeg op hoogtestage in Font Romeu toen ze eind vorige week wegens gezondheidsklachten moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

Daar werd vastgesteld dat de Zuid-Hollandse kampt met een auto-immuunreactie, die tot ernstige complicaties heeft geleid, waaronder inwendige bloedingen. Ze werd twee keer geopereerd, maar de KNSB meldde woensdag dat Van Ruijven geen tekenen van herstel toont. Haar situatie is sindsdien niet veranderd.

Het Nederlandse shorttrackteam blijft voorlopig in Font Romeu. De afgelopen dagen plaatsten de ploeggenoten van Van Ruijven en bondscoach Jeroen Otter boodschappen op sociale media om de wereldkampioene op de 500 meter van 2019 te steunen.