Michel Mulder is vanaf het nieuwe schaatsseizoen assistent-coach bij Team Reggeborgh. De voormalig olympisch kampioen gaat trainer Gerard van Velde ondersteunen bij de ploeg.

De 34-jarige Mulder zette begin dit jaar een punt achter zijn loopbaan, waarin hij in 2014 als eerste Nederlander olympisch kampioen op de 500 meter werd. Hij beleefde zijn topjaren tussen 2012 en 2015.

"Ik ben heel blij dat ik Gerard nu op diverse vlakken kan assisteren", zegt Mulder vrijdag. "Ondertussen ben ik druk bezig met mijn opleiding om de vereiste trainersdiploma's te halen en hoop in de toekomst ooit zelf als hoofdtrainer aan de slag te gaan."

De Zwollenaar wordt een van de drie assistenten van Van Velde, die jaren zijn coach was. Van Velde wordt bij Reggeborgh verder bijgestaan door de Australische Desly Hill en de Brit Phil Brojaka.

Bij Team Reggeborgh staat onder anderen Mulders tweelingbroer Ronald Mulder onder contract, net als de van Jumbo-Visma overgekomen Kjeld Nuis. Ook Ireen Wüst is onderdeel van de ploeg.