Denis Yuskov doet dit weekend niet mee aan het WK allround in het Noorse Hamar. De dertigjarige Rus geeft de voorkeur aan de wereldbekerfinale van volgende week in Heerenveen.

Yuskov was een outsider voor een medaille op het WK allround. Hij veroverde bij de EK afstanden in januari achter Thomas Krol zilver op de 1.500 meter en achter Patrick Roest en Sven Kramer brons op de 5.000 meter.

De routinier, die zich de laatste tijd meer heeft toegelegd op het allrounden, beleefde twee weken geleden een teleurstellende WK afstanden: de vijfde plaats op de door Kjeld Nuis gewonnen 1.500 meter was zijn beste prestatie.

Yuskov maakt bij de wereldbekerfinale nog kans op de eindzege op de 1.500 meter. Hij staat mede dankzij zijn overwinning in Calgary tweede in het klassement en moet alleen de Chinees Ning Zhongyan voor zich dulden (162 om 186 punten).

Tegelijkertijd met het WK allround wordt dit weekend eveneens het WK sprint gehouden in Hamar. Het WK allround duurt van vrijdag tot en met zondag en het WK sprint is alleen op vrijdag en zaterdag.

Roest en de Tsjechische Martina Sáblíková verdedigen hun titels op het WK allround en de in bloedvorm verkerende Rus Pavel Kulizhnikov en de Japanse Nao Kodaira waren vorig jaar de beste op het WK sprint.